Succesvolle PROMEXX-klantenmiddag op 11 juni bij FEI

Donderdag 11 juni jl. heeft PROMEXX als software ontwikkelpartner van FEI op haar locatie een klantenmiddag georganiseerd.

FEI-company ontwikkelt een breed scala aan elektronenmicroscopen voor o.a. de medische- en semiconductorindustrie waarmee vergrotingen van meer dan 1 miljoen keer mogelijk zijn. Met een team van Software Engineers, Teamleiders en een Projectmanager levert PROMEXX een bijdrage aan de ontwikkeling van de software voor de elektronenmicroscopen van FEI-company.

Agile development (met name Scrum en Kanban) wordt bij een groot aantal machine- en apparatenbouwers al geruime tijd toegepast bij de ontwikkeling van complexe software en hardware. De steeds korter wordende time-to-market en de grote hoeveelheid geschat (software)werk maakt het noodzakelijk om zo snel mogelijk met de implementatie te starten. In combinatie met een niet volledig duidelijk pakket van eisen lijkt Agile development hierbij ideaal toepasbaar. Toch blijkt regelmatig dat, ook na toepassing van Agile development, de praktijk nogal weerbarstig is.

Tijdens de PROMEXX-klantenmiddag is daarom ingaan op de aspecten van Agile Development die in de praktijk bij FEI belangrijk waren en welke minder toepasbaar waren.

Het middagprogramma bestond uit presentaties met als thema ‘Agile development bij machine- en apparatenbouwers in de praktijk’, gevolgd door een rondleiding langs de elektronenmicroscopen in de ‘Nanopoort’ van FEI.

< Terug naar overzicht