Architectuurkeuze voor machines en apparaten: Upgraden of nieuwbouw? PC, Embedded of SoftPLC?

Zeker in deze economisch moeilijke tijden staan ontwikkelbudgetten sterk onder druk. We zien dan ook een tendens bij onze klanten dat een meestal moeilijke afweging moet worden gemaakt tussen het ontwikkelen van een geheel nieuw besturingsplatform of anders het huidige besturingsplatform van een machine of apparaat stapsgewijs te upgraden.

In dat geval kom je voor een groot aantal beslissingen te staan alvorens je tot een keuze komt van hardware en software (van te upgraden onderdelen) die voldoet aan de specifieke situatie. Veel praktische ervaring en brede kennis van software- en hardwarebesturingsplatformen is dan noodzakelijk om duidelijkheid te krijgen over o.a. technische haalbaarheid, onderhoudbaarheid en daaraan gekoppelde kosten.

Vanuit onze praktijkervaring met dit soort trajecten voor de machine- en apparatenbouw heeft PROMEXX specifieke expertise opgebouwd op het gebied van PC-, Embedded- en SoftPLC gebaseerde besturingsplatformen en combinaties daarvan. Hierbij is ook veel kennis opgebouwd over interfacestandaarden, bussystemen, performance issues, configureerbare architecturen, visualisatiesystemen en machine/apparaat-gerelateerde databases.

Deze expertise zetten wij op basis van detachering in en breiden wij uit bij voornamelijk middelgrote bedrijven. En daarmee zouden wij u uiteraard ook graag van dienst willen zijn.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact op met Maarten Beijloos of Eric Schuerman, tel 040 267 68 67

< Terug naar overzicht